Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

ΚΛΕΙΣΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ





Ένας άνθρωπος, του οποίου η πολιτική θεώρηση αποτελεί μίγμα της έσχατης, αίσχιστης, ισοπεδωτικής φιλελεύθερης άποψης για την οικονομία και σοσιαλιστικοφανούς, κολεγιακής, μπούλικης συμπεριφοράς, ο κύριος Ηλίας Μόσιαλος είπε δυστυχώς για όλους τους υπολοίπους, ότι σωστότερο έχω ακούσει τα τελευταία χρόνια για την πολιτική και τους πολιτικούς. Στις 4 Δεκέμβρη λοιπόν σε συνέντευξή του στην εφημερίδα REAL NEWS δήλωσε ότι η πολιτική σήμερα ή καλύτερα το ‘επάγγελμα΄ του πολιτικού στην Ελλάδα αποτελεί το πλέον κλειστό επάγγελμα και θα πρέπει όλο το πολιτικό σύστημα, να αναθεωρηθεί προς την αντίθετη κατεύθυνση εάν θέλουμε να εξυγιανθεί το τοπίο.

Πράγματι λοιπόν σήμερα βιώνουμε ένα πολιτικό σύστημα τόσο άρρωστο αλλά και τόσο βαθιά ριζωμένο, που εξυπηρετεί μόνο τα συμφέροντα αυτών που ως παράσιτα απομυζούν την Ελληνική γη εδώ και δεκαετίες. Το κακό είναι ότι το σύστημα αυτό λειτουργεί άκρως προστατευτικά γι’ αυτούς που ζουν μέσα στον κύκλο αλλά και άκρως αποκλειστικά γι’ αυτούς που ζουν έξω από τον κύκλο και το τοίχωμα του κύκλου αυτού αντί να λεπταίνει, δυστυχώς διογκώνεται. Αντί να θεραπεύεται η ασθένεια την αφήνουμε να εξελιχθεί σε καρκίνωμα, με διάφορες απαρχαιωμένες μεθόδους όπως νεανικός ή φοιτητικός κομματικός προσηλυτισμός, νεποτισμός αισχίστου είδους, κομματική πειθαρχία και γραμμή, με ισοπέδωση και εξαφάνιση κάθε διαφορετικής άποψης.

Δεν είναι δυνατόν λοιπόν στην Ελλάδα, το δικαίωμα του εκλέγεσθαι να είναι μόνο θεωρητικό και στην πράξη μόνο ένα μικρό κομμάτι της κοινωνίας να το έχει πραγματικά. Αυτό γιατί σήμερα όπως είναι διαμορφωμένο το πολιτικό σύστημα, ένας απλός πολίτης μιας οποιασδήποτε εκλογικής περιφέρειας είναι αδύνατο να κατέλθει στις εκλογές και να εκτεθεί στο κριτήριο των συμπολιτών του, εάν δεν ανήκει σε κάποιο κόμμα. Άρα μιλάμε για κλειστό επάγγελμα και μάλιστα πολύ καλά κατοχυρωμένο εξαιτίας του ασφυκτικά δρώντος, κομματικοκεντρικού πολιτικού συστήματος. Είναι προφανές λοιπόν ότι στην Ελλάδα που γέννησε τη Δημοκρατία δεν πρόκειται ποτέ να δούμε το φαινόμενο που είδαμε στη Βάδη-Βιτεμβέργη, να εκλέγεται στο κοινοβούλιο του κρατιδίου, μια γυναίκα νοικοκυρά στο επάγγελμα από την επαρχία του Εσλιγκεν με ποσοστό 94%, η οποία δεν ανήκε σε κανέναν κομματικό μηχανισμό και απλά παρουσίαζε πλούσια κοινωνική δράση στην επαρχία που την εξέλεξε.

Η τραγική κατάσταση στην οποία έχουμε περιέλθει, οπωσδήποτε οφείλεται σε έναν μικρό βαθμό στη λειτουργία μας ως πολίτες, στην παιδεία μας, στο ότι δεν αγαπήσαμε τη χώρα μας όσο έπρεπε αλλά στο μεγαλύτερο βαθμό οφείλεται σ’ αυτήν την οργάνωση του πολιτικού συστήματος, την οποία δημιούργησαν και διαιωνίζουν οι ταγοί της χώρας. Αυτά που πρέπει να αλλάξουν άμεσα για να κόψουμε το καρκίνωμα, το οποίο ότι και οικονομικά μέτρα να παρθούν δεν θεραπεύεται είναι:

  • Να αναχθεί η τιμωρία συνταγματικά σε ύψιστο αγαθό της Δημοκρατίας μας και να εφαρμόζεται άμεσα, γρήγορα και σκληρά.
  • Να αλλάξει γρήγορα η διάρθρωση των εκλογικών περιφερειών στην επικράτεια και να μετατραπεί ο υπάρχων χάρτης σε 100 μονοεδρικές με κριτήριο χωρισμού πληθυσμό και έκταση, ώστε να εκλέγεται ένας βουλευτής από κάθε μια και ο συγκεκριμένος να εκπροσωπεί την περιφέρειά του σε ένα σώμα 100 εκλεγμένων και 10 επικρατείας βουλευτών. Άμεσα σπάει έτσι το κλειστό επάγγελμα των πολιτικών και έχουν ουσιαστικό δικαίωμα και απλοί πολίτες όχι ταγμένοι κομματικά και εξαφανίζεται το μαύρο χρήμα στα γρανάζια του βρώμικου συστήματος εκδότες και δημοσιογράφους.

Μόνο έτσι θα εκριζωθούν το βαθύ πολιτικό σύστημα, τα κρυφά ταμεία και οι χρηματοδοτήσεις κάτω απ’ το τραπέζι, οι πελατειακές σχέσεις με τους πολίτες, οι κομματικοί παλληκαρισμοί, οι χρηματοδοτήσεις των κομμάτων από το κράτος αιτίες της καταστροφής μας και θα έχουμε κάποιες ελπίδες να δημιουργηθεί κάτι καλύτερο στο μέλλον.


Δεν υπάρχουν σχόλια: