Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ











Χωρίς ιδιαίτερα σχόλια από μέρους μου, στη σημερινή ανάρτηση θα παραθέσω λίγα χωρία που γράφτηκαν πολλά χρόνια πριν και δείχνουν την προσπάθεια επέμβασης των μεγάλων δυνάμεων στην Ελλάδα, τον αέναο αγώνα τους να ελέγξουν ομάδες του λαού μας, να μας κρατάν διχασμένους μέχρι ροής αδελφικού αίματος και να μας διατηρούν για πάντα υποδουλωμένους και παρηκμασμένους. Κι εμείς αντί να τους δώσουμε μια κλωτσιά πανηγυρίζουμε που έχουμε κοινό νόμισμα και είμαστε ‘Ευρωπαίγοι’.


· "Τους κατατρέξανε οι Ευρωοπαίγοι τους δυστυχείς Ελληνες. Εις τις πρώτες χρονιές εφόδιαζαν τα κάστρα των Τούρκων, τους κατάτρεχαν και τους κατατρέχουν ολοένα διά να μην υπάρξουν. Η Αγγλία τους θέλει να τους κάμη Αγγλους με την δικαιοσύνην την αγγλική καθώς οι Μαλτέζοι ξυπόλυτους και νηστικούς, οι Γάλλοι Γάλλους, οι Ρούσοι Ρούσους κι ο Μέτερνικ της Αουστρίας Αουστριακούς - κι όποιος τους φάγη από τους τέσσερους. Και τους λευτερώνουν χερότερα κι από τους Τούρκους".
Ι. Μακρυγιάννης 6 του Ιούλη 1827

· Οι ξυπόλητοι και γυμνοί αυτήνοι ολίγοι Έλληνες πήραν τα σπαθιά και τα ντουφέκια των Τούρκων και τους ζαιρέδες και ούλα τα αναγκαία του πολέμου. Οι ανθρωποφάγοι (=Ευρωπαίοι) φτόνησαν αυτό και μας έσπειραν την αρετή τους δηλαδή διχόνοια, φατρία κατασκοπεία δηλαδή τις ακαθαρσίες τους κι έφτασαν την πατρίδα μας ‘παλιοψάθα’ κι αφού μας γύμνωσαν από αρετή και πατριωτισμό να θέλουν άλλος την Αγγλία άλλος τη Γαλλία και άλλος την Μπαυαρία και να κάνουν συχνούς εμφυλίους πολέμους .…και χάθη όλο το άνθος των Ελλήνων στους εμφυλίους πολέμους….
Ι. Μακρυγιάννης

· Προς τους Έλληνας
EΛΛHNEΣ ! !Προσκεκλημένος από την εμπιστοσύνην των ενδόξων και μεγαλοψύχων μεσιτών, δια της κραταιάς βοηθείας των οποίων απεπερατώσατε ενδόξως τον της καταστροφής πόλεμον τον υπέρ το δέον παρεκταθέντα, προσκεκλημένος προσέτι και από την ιδίαν σας ελευθέραν εκλογήν, αναβαίνω εις τον θρόνον της Ελλάδος δια να εκπληρώσω όσας υποχρεώσεις ανέλαβα δεχθείς το προσφερθέν μοι βασιλικόν στέμμα, τόσον προς εσάς, όσον και προς τας μεσιτευούσας μεγάλας Δυνάμεις. (...)
OΘΩN O A΄EΛEΩ ΘEOY BAΣIΛEYΣ THΣ EΛΛΑΔΟΣ

· Τέτοιοι είστε εσείς, τέτοιοι είναι κ’ οι οπαδοί σας. Φανήκετε όλοι τι αξίζετε και τι κάμετε εις την πατρίδα αρχή και τέλος. Σας θεωρούσαν οι μέσα και οι έξω πως κάτι ήσασταν· κ’ είστε ό,τι είστε. Ήσασταν ό,τι θεωρούσαν οι Ευρωπαίοι τον Σουλτάνο και δεν τολμούσαν να του αφαιρέσουν τον τίτλο του «Γκρανσινιόρη». Όσο έλεπαν το τζαμί εις την Βγιέννα σκιάζονταν κ’ έτρεμαν να μην πάγη και παραμέσα και φκειάση κι’ άλλα τζαμιά. Κι’ από αυτόν τον φόβον κάποτε του πλέρωναν και φόρον. Κι’ όταν βήκαν μια χούφτα άνθρωποι και τους απόδειξαν ότι δεν έχει πλέον ο Γκρανσινιόρης μαστόρους να χτίση τζαμιά, ότι θα πέσουν κι’ αυτά οπού έχει, από τότε τον λένε «ο Τούρκος». Και δι’ αυτό οι ευεργέτες μας βάνουν τα φώτα τους να μας προκόψουν. Όμως και χωρίς κανένας από αυτούς να μας πειράξη μ’ έργα, ας είστε καλά εσείς οπού δεν αφήσετε κανένα κουσούρι και μας καταντήσετε τέτοιους οπού ειμαστε.
Ι. Μακρυγιάννης

· Στον ευρωπαϊκό Τύπο η Ελλάδα αναφερόταν ως "φωλέα ληστών και πειρατών", "χώρα ημιβαρβάρων", "εντροπή δια τον πολιτισμόν". Σε επίσημα κείμενα διατυπωνόταν η άποψη ότι η Ελλάδα "τίθεται εκτός του κύκλου των εξευγενισμένων κρατών" και ότι "αι ληστείαι συμφωνούνται εν Αθήναις, ένθα και διανέμονται τα χρήματα". Η Αγγλία εκμεταλλεύθηκε το γεγονός και η αγγλική κυβέρνηση στη Βουλή χαρακτήριζε την ελληνική κοινωνία ανάξια για οποιαδήποτε υποστήριξη.
Μετά τη σφαγή στο Δήλεσι αρχές Απριλίου 1870 (WIKIPEDIA).

Καμία σχέση των προαναφερθέντων με πραγματικά (σημερινά) πρόσωπα και πράγματα και κανένας παραλληλισμός εποχών και επαναληψιμότητα της ιστορίας μην περνάει από το πονηρό και φτονερό μυαλό σας.
Ουδέν περαιτέρω σχόλιον.

Δεν υπάρχουν σχόλια: