Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

Παλαιοκράτορες, γαντζωμένοι στην εξουσία ενωθείτε!





Κι ενώ ο προεκλογικός αγώνας βρίσκεται στο απόγειό του και σε λίγο καιρό εισέρχεται στην τελική του ευθεία, ξαναμπαίνουμε ως πολίτες στο ίδιο έργο θεατές. Έργο χιλιοπαιγμένο στα καφενεία και σε “κρίσιμα” σπίτια, όλου του Δήμου Νέστου εν προκειμένω, με ανθρώπους φθαρμένους, να συγκεντρώνουν γύρω τους, τους γνωστούς-αγνώστους των χωριών και της πόλης και για ακόμη μια φορά να προσπαθούν, να τοποθετήσουν τους κατάλληλους ανθρώπους στις κατάλληλες θέσεις. Για ακόμη μια φορά να προσπαθούν να ελέγξουν την “κατάσταση”. Τα μέσα και οι μέθοδοι ίδια, ίσως και σκληρότερα από άλλες φορές. Εκβιασμοί, απειλές, παλαιοκομματικές τακτικές μαντρώματος, τάξιμο θέσεων και αμοιβών, οικογενειοκρατία και άλλα.
Στην εποχή που ο νέος του Δήμου μας είναι 65% άνεργος και η απαξίωση της κεντρικής πολιτικής σκηνής, την οποία εκφράζουν οι φθαρμένοι παλαιοκράτορες, στα μέγιστα, δεν φαίνεται να βάζουν μυαλό. Θεωρούν πως η συγκέντρωση “ψηφαλακίων” θα είναι το ίδιο εύκολη όπως και τις άλλες φορές, θεωρούν πως η ανάγκη και η αγανάκτηση του κόσμου είναι εύκολα εξαγοράσιμη, θεωρούν εντέλει πως ακόμη και σήμερα ο λαός τρώει κουτόχορτο.
Κύριοι εσείς που απαξιώνετε την ελευθερία σκέψης, δράσης και επιλογών του χιχλιοχαστουκισμένου απο τις επιλογές της εξουσίας λαού, εσείς που νομίζετε ότι η βούληση και η συνείδηση καταπατάται με τακτικές που ο ίδιος ο λαός έστειλε στην σύνταξη και την αποστρατεία γελιέστε. Ήρθε ο καιρός που δεν μπορείτε να τα ελέγξετε όλα αυτά όπως τον παλιό καλό καιρό. Ελαφρώς ή βαρέως θα φανεί, τρέμει (ίσως και φεύγει) η γη κάτω απ' τα πόδια σας. Είναι ίσως η πρώτη φορά στα χρονικά που δεν μπορείτε να μετρήσετε με σιγουριά τα κουκκιά, γιατί απλά απέναντί σας δεν υπάρχουν κουκκιά ή ρεβύθια. Υπάρχουν πολίτες οι οποίοι καταπατήθηκαν απ' το φθαρμένο σύστημα που εκφράζετε και σας εκφράζει. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΕΛΟΣ! Αν θέλετε να κάνετε μια πράξη προς το συμφέρον σας και το συμφέρον της κοινωνίας του Νέστου μπείτε στη διαδικασία της απόσυρσης των απολιθωμένων τακτικών σας ή ανοίξτε τα αυτιά σας σε προτάσεις, ιδέες, τακτικές που αλλάζουν τον τρόπο άσκησης της πολιτικής και δίνουν τα σκήπτρα στους πολίτες.
Απέναντι σε όλα αυτά η νέα αυτοδιοικητική κίνηση πολιτών Νέστου, η οποία δουλεύει σε πλήρη ανάπτυξη αυτή τη στιγμή, με ομάδες ενδιαφερομένων πολιτών, για τη διαπίστωση των προβλημάτων του Δήμου αλλά και την επεξεργασία προτάσεων με σκοπό την κατάρτιση ενός ρεαλιστικού προγράμματος. Η λάσπη; Τ ό ν ο ι και μάλιστα στον ανεμιστήρα. Και τι δεν επιστρατεύτηκε από τους γνωστούς γαντζωμένους στην εξουσία.
  • Ο επικεφαλής είναι ξένος μας είπαν. Κατέρρευσε ως χάρτινος πύργος.
  • Είστε περιχαρακωμένη ομαδούλα μας είπαν. Ελάτε στις ομάδες που συμμετέχουν απλοί πολίτες για να δείτε ποιός είνα περιχαρακωμένος και ποιός ανοιχτός, πόσοι άνθρωποι λένε την άποψή τους ελεύθερα και ποιοί και πόσοι συμμετέχουν.
  • Μετά την τηλεοπτικη εμφάνιση του επικεφαλής, μας είπαν: “ώπα κάτι γίνεται εδώ, σοβαρός άνθρωπος, ωραίος για αρχηγός, ωραία τα λέει αλλά έκθεση ιδεών αναπτύσσει”. Δεν αναπτύσσει τίποτε άλλο παρά τις θέσεις της ομάδας από την αρχή μέχρι και εντεύθεν, τα όνειρα των ανθρώπων που ενώθηκαν με μόνο σκοπό το καλό της πόλης και χωρίς την προώθηση κανενός προσωπικού ή ομαδικού συμφέροντος.
  • Διασπάτε τη “δημοκρατική παράταξη” μας είπαν. Ποιά είναι επιτέλους αυτή η δημοκρατική παράταξη; Ποιός την εκπροσωπεί; Ποιός την υπερασπίζεται ή την υπερασπίστηκε στο πρόσφατο και απώτερο παρελθόν; Σε δημοτικές εκλογές είμαστε κύριοι. Εδώ δεν χωρούν παρατάξεις. Άσε που κατέρρευσαν συνολικά. Εδώ υπάρχουν πολίτες με προβλήματα που θέλουν πια να εκφράζονται και όχι να τους χτυπούν στην πλάτη κάθε τέσσερα χρόνια.

Τους πειράζει ότι δεν τάζουμε και παρόλα αυτά συγκεντρώνονται άνθρωποι γύρω μας, τους πειράζει που δεν έχουμε μηχανισμό αλλά παρόλα αυτά βρίσκουμε ανθρώπους, τους πειράζει που δεν μπορούν να βρουν ούτε ένα ψεγάδι ατιμίας, ψεύδους ή λαμογιάς στις εως τώρα πορείες μας, τους πειράζει ότι σχηματίζουμε και εκφράζουμε πολιτικό λόγο ικανό να “μιλήσει” στην ψυχή του λαού.
Καλοδεχούμενη η άποψη και η κριτική κάθε ελεύθερου πολίτη. Για τους παλαιοκράτορες όμως: Εσείς τη “δουλειά” σας κι εμείς το δρόμο μας! Και ο νοών νοείτω...


Παναγιώτης Αμπεριάδης
Μέλος της νέας αυτοδιοικητικής κίνησης πολιτών Νέστου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: